کـلیـنیـک تخصصی دندانپزشــکی برتــر

دارای بخش تخصصی رادیولوژی دهان و فک و صورت ( OPG و CBCT و ... )

راهنمای ایمپلنت کامل کل دهان

راهنمای ایمپلنت کامل کل دهان

ایمپلنت یک روش درمانی برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است که چند سالی است مورد استفاده قرار می‌گیرد و انواع مختلفی دارد. بسیاری از بیماران ایمپلنت افرادی هستند که نیاز به ایمپلنت کردن کل دندان‌های خود در هر دو فک بالا و پایین دارند. 

در چنین شرایطی ممکن است برخی از افراد به دلیل شرایطی که استخوان فک و یا لثه آن‌ها دارد نتوانند اقدام به انجام ایمپلنت نمایند که البته این موضوع را دندانپزشک متبحر تشخیص خواهد داد. ما در این مطلب قصد داریم به این امر پرداخته و ببینیم که چنانچه فردی بخواهد دندان‌های هر دو فک را ایمپلنت نماید چگونه این کار انجام می‌شود.  

ایمپلنت کل دهان

چرا ایمپلنت دندان انجام می‌دهیم؟

همان طور که می‌دانید کاشت دندان به روش ایمپلنت به معنای پر کردن جای خالی یک یا چند دندان در فک بالا، پایین و یا هر دو است. پیش از آن که به این امر بپردازیم و درباره روش ایمپلنت تمامی دندان‌ها اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم، بد نیست به این موضوع اشاره کنیم که کاشت دندان به روش ایمپلنت چه اهمیتی دارد؟

از آنجا که امر گوارش و هضم غذا از دهان آغاز می‌شود، لازم است که فرد دندان‌های سالمی داشته باشد تا عمل جویدن غذا به درستی انجام شود. ایمپلنت دندان و بازیابی دندان‌های از دست رفته کمک می‌کند تا در هر سن و سالی هستید که لبخند زیبایی داشته باشید. 

نکته مهم دیگر آن است که از این لحاظ که ایمپلنت‌ها عملکردی شبیه به ریشه دندان دارند، سبب می‌شوند تا از افتادگی و تحلیل رفتن فک‌ها به مرور زمان جلوگیری شده و در سنین بالا هم فرد صورت شاداب‌تری داشته باشد.

ایمپلنت کل دهان چیست و چگونه انجام می‌شود؟

ایمپلنت کل دهان که به آن فول موس Full Mouth Implant هم گفته می‌شود در شرایطی انجام می‌شود که فرد به علت بالا رفتن سن، پوسیدگی دندان به علت مصرف بالای دخانیات و یا رعایت نکردن بهداشت و همچنین وارد آمدن ضربه فیزیکی به دهان و خرد شدن دندان‌ها، نیاز دارد تا دندان‌های از دست رفته را با استفاده از ایمپلنت جایگزین نماید. 

فول موس یکی از این راه‌ها به شمار می‌آید که به صورت یک پل دندانی که بر پایه ایمپلنت شکل گرفته داخل فک کاشته می‌شود. ویژگی بسیار خوب این روش کاشت ایمپلنت این است که دندان‌ها به شکل ثابت در دهان قرار می‌گیرند و هیچ حرکتی ندارند. مضاف بر اینکه از نظر ظاهری هم مانند دندان‌های طبیعی هستند. 

ایمپلنت فول موس 

ایمپلنت کامل دندان

روش انجام ایمپلنت کامل یا فول موس به چه صورت است؟



همان طور که می‌دانید ایمپلنت دندان‌های بالا و پایین ممکن است به روش‌های مختلفی انجام پذیرد که به شرایط استخوان فک یعنی تراکم استخوانی و همچنین سلامت عمومی فرد و تشخیص دندانپزشک بستگی دارد. 

در حال حاضر برای افرادی که تعداد زیادی از دندان‌های خود را روی هر فک از دست داده‌اند، از روش ALL On ، استفاده می‌شود که خود نیز به دو روش ALL On 4 و ALL On 6 تقسیم می‌گردد. که تفاوت این دو نیز در تعداد ایمپلنت‌هایی است که درون هر فک کاشته می‌شود. 

به عنوان مثال برای ایمپلنت کامل کل دهان لازم است که حداقل برای هر فک ۴ پایه ایمپلنت کاشته شده و برای اتصال دندان‌ها در بین هر دو پایه از روش بریج استفاده شود. اما نکته مهمی که لازم است دندانپزشک آن را مدنظر قرار دهد، میزان تراکم استخوان و قدرت پشتیبانی فک از ایمپلنت‌هاست. 

لازم به ذکر است در این روش ابتدا دندانپزشک پیچ‌های ایمپلنت که فیکسچر نام دارد را در فک قرار می‌دهد. پس از انجام این زمانی در حدود ۲ تا ۶ ماه طول می‌کشد تا فیکسچرهای کاشته شده به خوبی در فک قرار گیرند تا دندانپزشک بتواند روکش‌های مناسب را که توسط لابراتوار ساخته می‌شود، روی آن‌ها قرار دهد.

ایمپلنت کامل دندان

چه کسانی می‌توانند از روش ایمپلنت کامل کل دهان استفاده نمایند؟

پیشتر به این موضوع اشاره کردیم که تمامی افرادی که به دلایل مختلف دندان‌های خود را از دست داده‌اند، می‌توانند از این روش برای داشتن دندان‌هایی محکم و مرتب استفاده نمایند. اما این امر به چند نکته بستگی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. 

گاهی ممکن است حجم استخوان فک بیمار برای انجام ایمپلنت ظرفیت لازم را نداشته باشد و نیاز باشد تا ابتدا بازسازی استخوان انجام شده و سپس کاشت ایمپلنت انجام شود. 

نکته مهم درباره ایمپلنت کل دهان این است که گاهی دندانپزشک با تشخیصی که می‌دهد، نوع ثابت و یا متحرک را برای فرد انتخاب می‌کند. به عنوان مثال در نوع ثابت در هر فک بین 6 تا 8 ایمپلنت کاشته شده و دندان‌های میان آن‌ها به واسطه روکش پوشانده می‌شود.  

اما گاهی دندانپزشک ایمپلنت کامل متحرک را به بیمار پیشنهاد می‌کند که در این حالت فرد می‌تواند دندان‌ها را برداشته و دوباره آن‌ها را در جای خود قرار دهد. در این روش لازم است دندانپزشک تعداد 3 تا 5 ایمپلنت را در فک بیمار قرار دهد و دندان‌ها بر روی آن به صورت متحرک قرار گیرد. در واقع تفاوتی که این دو روش با یکدیگر دارند، در این است که پروتز متحرک به دلیل آن که بهتر روی لثه قفل می‌شود، صحبت کردن و جویدن غذا را برای فرد راحت‌تر می‌کند.

چه تعداد دندان در روش ایمپلنت کامل روی هر فک قرار می‌گیرد؟


همان طور که پیشتر هم اشاره کردیم، اگر می‌خواهید دندان‌های از دست رفته هر دو فک را با استفاده از ایمپلنت بازیابی کنید، لازم است برای فک پایین 4 تا 6 ایمپلنت و برای فک بالا 6 تا 8 ایمپلنت باید کاشته شود. پس از این برای بهتر دیده شده ظاهر آن‌ها دندانپزشک از بریج‌های موقت استفاده می‌کند که ظاهری شبیه به دندان‌های طبیعی دارند و پس از آن که دندان‌های اصلی در لابراتوار ساخته شد، با بریج‌های موقت تعویض می‌شود.

اگر بخواهید بدانید که پروسه انجام کاشت ایمپلنت‌ها چقدر زمان می‌برد باید گفت این پروسه ممکن است نسبت به هر فرد متفاوت باشد. زیرا مقوله تراکم استخوان فک که پیشتر به آن اشاره کرده بودیم، در این میان نقش مهمی ایفا می‌کند. برای افرادی که تراکم استخوان فکشان مناسب است می‌توان از ایمپلنت‌های فوری هم استفاده کرد اما چنانچه با بالا رفتن سن و موارد دیگر این تراکم کم شده باشد لازم است پروسه‌ای حداقل 5 تا 7 ماه برای این منظور در نظر گرفته شود.

ایمپلنت کامل دندان

جمع بندی

به طور قطع می‌توان گفت ایمپلنت کامل دندان‌ها یکی از بهترین روش‌ها برای بازیابی دندان‌های از دست رفته است. ویژگی خوبی که این روش دارد این است که برای سال‌ها کمک می‌کند تا فرد بتواند به راحتی غذا میل نماید و بدون نگرانی از ظاهر بد دندان‌های خود، بخندد و صحبت کند. اما نکته مهمی که در این میان باید به آن توجه داشته باشید، این است که برای کاشت ایمپلنت بهتر است به مطب دندانپزشک‌هایی مراجعه کنید که از تبحر کافی در این حوزه برخوردار باشند. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و مطالب آن برایتان مفید واقع شده باشد.


پرسش و پاسخ


آیا انجام ایمپلنت کامل دهان دردناک است؟

لازم به ذکر است که کاشت ایمپلنت با بی‌حسی کامل انجام می‌شود و بیماران در طی عمل دردی را متوجه نمی‌شوند.


آیا روکش دندان‌هایی که روی ایمپلنت قرار می‌گیرد حالت طبیعی دارد؟

بله. در صورتی که به یک دندانپزشک متبحر مراجعه کنید، نوع کاشت و همچنین قالبگیری دندان و حتی ساخت روکش با دقت کامل انجام می‌شود و بی‌شک مشتری از نتیجه عملیات کاشت رضایت کامل خواهد داشت.


آیا ایمپلنت کامل دهان عوارضی هم خواهد داشت؟

در موارد نادر چنانچه دندانپزشک در این خصوص تبحر کافی نداشته باشد، ممکن است نتواند کاشت ایمپلنت را به روش درستی انجام دهد و ایمپلنت آن طور که باید در فک قرار نگیرد. این موارد می‌تواند سبب بروز عوارضی برای فرد شود.


قیمت ایمپلنت کامل دندان را چگونه می‌توان محاسبه کرد؟

لازم است بدانید که ایمپلنت کامل دندان به عوامل مختلفی از جمله تعداد کاشت و همچنین نوع ایمپلنتی که دندانپزشک به شما پیشنهاد می‌کند، بستگی دارد اما به طورکل ایمپلنت کامل دندان را می‌توان از قیمتی در حدود 80.000.000 میلیون تومان تا 150.000.000 میلیون تومان برای هر فک است تخمین زد.