کـلیـنیـک تخصصی دندانپزشــکی برتــر

دارای بخش تخصصی رادیولوژی دهان و فک و صورت ( OPG و CBCT و ... )

کلینیک دندانپزشکی برتر » لمینت » لیفت لثه

لیفت لثه

لیفت لثه چیست ؟
عوامل موثر در عدم تناسب لثه ها 

عوامل بسیار زیادی وجود دارند که می توانند در عدم تناسب خط لثه مؤثر باشند. به عنوان مثال عواملی همچون وجود برخی از بیماری ها، مصرف بعضی از دارو ها، مشکلات ژنتیکی و … ممکن است باعث شوند که لثه‌ها قسمت بسیار زیادی از دندان‌ ها را بپوشانند. در صورتی که این اتفاق برای دندان ها رخ بدهد، دندان‌ ها کوچکتر دیده می شوند و همین باعث می شود لثه‌ها به صورت نامتناسب در دهان قرار بگیرند. البته گاهی ممکن است عکس این قضیه نیز اتفاق بیفتد، یعنی لثه‌ها بخش کمتری از دندان‌ها را مورد پوشش قرار دهند که در این صورت نیز تناسب لثه‌ها از بین رفته و زیبایی لبخند از چهره فرد سلب می شود. در این حالت هنگامی که فرد شروع به صحبت کردن می کند، دندان‌های جلویی کاملاً پیدا هستند و حالت بدی به چهره فرد می دهند . عقب نشینی بافت لثه باعث خواهد شد که ریشه دندان‌ها دیده شوند که در این صورت دندان‌ها بلندتر دیده شده و در طولانی مدت باعث لق شدن دندان ها و یا پوسیدگی آن‌ها شود. 

یک لحظه جلو آینه بروید و لبخند بزنید. سعی کنید مثل همیشه لبخند بزنید یا بخندید. به لثه‌های خود حین لبخند زدن یا خندیدن توجه کنید. وقتی می‌خندید خط لثه‌های شما در چه موقعیتی است؟ بالاتر از حد نرمال؟ پایین‌تر؟

اگر زمانی که می‌خندید یا لبخند می‌زنید، بیشترین چیزی که می‌بینید لثه ها هستند، این یعنی شما نیازمند بالا کشیدن یا لیفت لثه هستید. لیفت و بالا کشیدن لثه‌ ها با کمک روشی به نام (gingivectomy) صورت می‌گیرد. در این عمل، بخش پایینی لثه ها با روش‌های مختلفی بالا کشیده می‌شود. در حالت طبیعی و در یک طرح لبخند بی عیب و نقص، تنها بخش کمی از لثه ها نمایان است. وقتی لبخند می زنید، دو حالت غیرنرمال در مورد لثه ها به قرار زیر است:

بیشترین بخش لبخند شما لثه است (همه‌ش لثه!!)

اصلا لثه شما در لبخند دیده نمیشود (همه‌ش دندون!!)

هر دو حالت، زیبایی لبخند شما را به شدت به خطر انداخته و ظاهر شما را نیز از زیبایی خواهد انداخت.

عوامل و فاکتورهای زیر باعث تغییر در خط لثه ها میشود:

بروز برخی بیماری های خاص در اشخاص

تجویز و مصرف بعضی داروها

مشکلات مربوط به وراثت و ژنتیک

لیفت لثه چیست؟

گاهی اوقات ممکن است در برخی افراد اتفاق ناخوشایندی رخ‌ داده و زیبایی لبخند آن‌ها را کاهش دهد. نامتناسب بودن لثه ‌ها که در واقع لبخند بیمار را به دنبال دارد، از این قبیل اتفاقات است. لیفت لثه‌ ها، عملی است که تمامی مشکلات مربوط به عدم تناسب لثه ها از جمله تحلیل لثه و یا برآمدگی بیش از حد آن‌ها را از بین می برد و زیبایی لبخند افراد را به آن‌ها باز می گرداند. این عمل ممکن است از طریق تیغ جراحی و یا لیزر انجام شود که روش لیزری روش مناسب تر و به روزتری برای این کار به شمار می رود.

اصلاح طرح لبخند، یکی از نکات بسیار مهم در زیبایی چهره است که مورد توجه افراد بسیار زیادی به خصوص خانم ها قرار دارد. در واقع، اغلب مردم دوست دارند لبخندی زیبا داشته باشند. برخی از افراد به دلیل اینکه خط لثه شان بسیار پایین تر و یا بالاتر از حد معمول است، زیبایی لبخندشان را از دست می دهند و این امر تا حدود بسیار زیادی باعث کاهش اعتماد به نفس در آن‌ها می شود. اما خوشبختانه، با پیشرفت تکنولوژی این مشکل به راحتی قابل حل است. (gingivectomy) یا همان لیفت لثه، یکی از خدمات مربوط به ترمیم و همچنین زیبایی دندان است که برای حل این مشکل به کار می رود. با استفاده از این روش درمانی، مشکل عدم تناسب خط لثه از بین رفته و زیبایی لبخند به چهره شخص باز می گردد. جراحی لیفت لثه معمولاً برای زیبایی هرچه بیشتر انجام می شود و نمی توان آن را از شمارجراحی های درمان دندانپزشکی ضروری دانست.

از کجا بفهمیم کاندید مناسبی برای انجام عمل لیفت لثه هستیم ؟

اگر جزء یکی از افراد زیر هستید احتمالا نیازمند چنین روش درمانی هستید:

از بدو تولد بافت لثه شما پایینتر از حد نرمال است.

تحلیل لثه بخاطر بروز بیماری و عفونت و …

کسانی که دندان قروچه دارند

کسانی که لب بالایی کوچک و باریکی دارند.

برآورد شده که خانم ها بیشتر از آقایان با عدم تناسب خط لثه مواجه هستند.

(gingivectomy) برای چه کسانی مناسب است؟

اگرچه لیفت لثه معمولاً برای اکثر افراد دارای مشکل عدم تناسب لثه مناسب است اما برخی از افراد نیز وجود دارند که لیفتینگ برای آن‌ها مناسب نخواهد بود. یکی از مهم ترین ویژگی هایی که باید در افراد وجود داشته باشد، محکم بودن ریشه دندان ها  است. در صورتی که ریشه دندان محکم نباشد، ممکن است لیفت لثه ها و نمایش قسمت زیادی از دندان‌ها ساختار آن را به خطر بیندازد. داوطلبان لیفت لثه، معمولاً افرادی هستند که لثه‌هایشان تحلیل رفته و یا لثه‌های بزرگ تری نسبت به دندان ‌هایشان دارند و همچنین برخی از افراد مبتلا به دندان قروچه در خواب نیاز به انجام عمل جراحی لیفت لثه دارند که در مرور زمان ساییده شدن دندان‌ها و بزرگ تر دیده شدن لثه‌ها را در پی داشته و آن‌ها را به لیفتینگ نیازمند می کند. مشکل عدم تناسب لثه که به آن لبخند لثه ای نیز گفته می شود، ممکن است به باریک بودن لب بالایی نیز مرتبط باشد که زیبایی لثه‌ها را از بین می برد. همچنین فرم غیرمتعارف استخوان فک و وجود بافت اضافی استخوانی در اطراف دندان‌ها نیز، باعث خواهد شد تا افراد به جینجیوکتومی نیازمند شوند. لبخند لثه ای معمولاً در زنان بسیار بیشتر اتفاق می افتد. در حالت کلی در صورتی که ۳ الی ۴ میلیمتر از بافت های لثه به هنگام خندیدن افراد دیده شود، می توان گفت که این افراد دارای لبخند لثه ای هستند. توجه داشته باشید که افرادی که دارای بیماری لثه بوده و یا نوجوانانی که دارای دندان‌ های دائمی در حال رشد می باشند نباید اقدام به عمل لیفتینگ نمایند .

نحوه ی انجام (gingivectomy)

قبل از اینکه هرگونه عمل لیفتینگ انجام شود، دندان پزشک به صورت کامل با بیمار مشاوره کرده و سخنان بیمار را گوش می دهد. در نهایت نظر خود را در خصوص لیفت لثه بر روی آن شخص بیان کرده و یک دید کلی از نتیجه لیفت لثه بر روی بیمار به او ارائه می کند تا بیمار در تصمیم گیری خود با اطمینان بیشتری عمل کند. در نهایت در یک جلسه درمانی با بی حس کردن موضعی بافت های نرم دهان، لیفت لثه بر روی بیمار آغاز می شود. پس از بی حسی، جراح لثه اقدام به برش کوچک لثه  و همچنین شکل دهی لثه‌ها می کند که ممکن است این کار با استفاده از تیغ جراحی و یا لیزر انجام شود. لیفت لثه با لیزر یکی از روش های پرطرفدار برای این کار است که علت محبوبیت آن نیز بهبود سریع تر بافت ها نسبت به روش های دیگر است. لازم به ذکر است گاهی پس از اتمام این فرایند ها دندان پزشک لازم می داند برای زیبایی بیشتر لثه‌ها را بالاتر از مکان قبلی شان قرار دهد. خوشبختانه، پس از انجام (gingivectomy) لازم نیست بیمار چند روزی را به استراحت بپردازد و یا از دارو ها و مسکن های قوی استفاده کند. حتی در صورتی که پس از لیفت لثه، لثه‌ها درد داشته و یا ورم کرده باشند باز هم بیمار مشکلی برای خوردن و یا آشامیدن نخواهد داشت.


مزایای لیفت لثه

از مهم ترین مزایای لیفت لثه، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

-زیبایی ظاهر لبخند و افزایش زیبایی چهره

-بالا رفتن اعتماد به نفس به دلیل از بین رفتن بافت های اضافی لثه

-ماندگاری و دائمی بودن لیفت لثه

-متناسب تر شدن لثه‌های نامتقارن

-بهبود پیدا کردن ظاهر دندان‌ها

-درمان برخی از بیماری های مربوط به لثه


عوارض  لیفت لثه

اگرچه عمل تناسب لثه‌ها نسبت به بسیاری از جراحی های دیگر دارای عوارض بسیار کمتری است اما با این حال ممکن است لیفتینگ نیز ریسک ها و مشکلاتی را برای بیماران به دنبال داشته باشد که عبارت اند از:

حساسیت بدن بیمار به بی حسی

تغییر بافت لثه‌ها به حالت قبل از درمان

بهتر است قبل از اقدام به عمل متناسب سازی لثه‌ها، با جراح لثه مشورت کرده و از عدم وجود عوارض یا مناسب بودن این عمل برای بیمار اطمینان لازم حاصل شود. بعد از (gingivectomy)بهتر است بیمار از خوردن غذاهای سفت، چسبنده و تند که باعث می شود لثه‌ها تحریک شوند خودداری کند. همچنین به هنگام مسواک زدن باید تا حد امکان این کار را به آرامی و با دقت انجام داده و قبل از بهبودی کامل لثه‌ها از نخ دندان استفاده نکنند. پرهیز از انجام فعالیت های فیزیکی سنگین نیز از عواملی است که به بهبودی سریع لثه‌ها کمک خواهد کرد.