کـلیـنیـک تخصصی دندانپزشــکی برتــر

دارای بخش تخصصی رادیولوژی دهان و فک و صورت ( OPG و CBCT و ... )

کلینیک دندانپزشکی برتر » ایمپلنت » اطلاعات لازم درباره ایمپلنت

اطلاعات لازم درباره ایمپلنت

ایمپلنت دندان
همراهان عزیز لازم دانستیم نکاتی را که قبل از جراحی ایمپلنت دندان باید بدانید را به شما توضیح دهیم تا بتوانید با آگاهی و بدون ترس و استرس این روش را برای جایگزین نمودن دندان از دست رفته یا به شدت آسیب دیده خود انتخاب کنید . با توجه به اینکه سلامت دهان و دندان امروزه جزء اولویت های هر فردی می باشد افرادی که به هر دلیل دندان خود را از دست داده اند باید از نکات مهم زیر در درمان ایمپلنت اطلاع داشته باشند .
پس اگر تصمیم به انجام ایمپلنت را دارید بهتر است قبل از انجام آن برخی نکات را بدانید تا بتوانید بهترین مرکز و پزشک را برای این درمان انتخاب نمایید . 
اطلاع از روال کار مرکز درمان و انتخاب متخصص مربوطه 
اگر فکر می کنید برای ایمپلنت دندان به اولین مطب دندانپزشکی که در مسیر شما می توانید مراجعه کنید کاملا در اشتباهید .با توجه به هزينه هاي بالاي خدمات دندانپزشكي شما بايد تمام فاكتورهايي كه ريسك شكست درمان ايمپلنت را افزايش مي دهد به حداقل برسانيد . مراجعه به ايمپلنتولوژيست و جراح فك و صورت كه در تخصص خود تجربه و تبحر و ظرافت لازم را داشته باشد يكي از مهم ترين فاكتور هاي موفقيت ايمپلنت مي باشد . 
بايد بدانيد كه چه افرادي مجاز به انجام ايمپلنت دندان نمي باشند : 
1- افراد زير 18 سال 
2- افراد سيگاري كه بيش از دو پاكت سيگار در روز استعمال مي كنند 
3- افرادي با سابقه بيماري ديابت كنترل نشده (بديهي است در صورت كنترل بيماري ديابت انجام ايمپلنت امكان پذير مي باشد )
4- افرادي كه به دندان قروچه پيشرفته مبتلا هستند 
اطلاع از مراحل و مدت زمان ايمپلنت دندان 
لازم به ذكر است كه ایمپلنت دندان در دو مرحله انجام می شود و طول درمان ايمپلنت از مرحله اول تا آخر بستگی به عوامل متعددی دارد که متخصصين با بررسي وضعيت دندان و لثه و استخوان فك تصميم مي گيرند كه آيا نياز به پيوند استخوان و ليفت سينوس مي باشد يا نه ( در باره عمل ليفت سينوس و ژيوند استخوان بطور مفصل در مطالب بعد صحبت خواهد شد ) .بعد از عمل کاشت ايمپلنت به مرور و در مدت زمان حدودا 3 ماه ايمپلنت و استخوان فك به هم جوش ميخورند . البته سرعت اين روند بستگي به سرعت ترميم استخوان فک بيمار نيز دارد . از آنجايي كه جنس ايمپلنت دندان از تيتانيوم مي باشد و اين ماده در محيط بدن خنثي است وبا سلول هاي بدن سازگار مي باشد ‏‏؛ بنابراين مگر در موارد بسيار نادر هيچگونه واكنش مضري براي بدن ايجاد نمي كند . ضمنا ايمپلنت دندان با كمترين درد و ناراحتي در مقايسه با جراحي هاي محيط دندان انجام مي شود.
مقدمات و آمادگي لازم قبل از جلسه جراحي ايمپلنت 
1- تهيه عكس OPG : كه با توجه به آن در ويزيت اوليه وضعيت دهان و دندان و لثه ها تا حدود زیادی مشخص خواهد شد . 
2- ويزيت و طرح درمان مناسب : پیش از اقدام به کاشت ایمپلنت باید با جراح فک و صورت یا جراح لثه مشورت کنید. در این مرحله دندانپزشک بررسی‌های اولیه را روی دندانهای شما انجام می دهد  و تایید می کند که شما کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت هستید یا نه .
3- تهيه عكس CBCT از ناحيه مورد نظر :  CBCT  نوعی از رادیولوژی دندان میباشد که در آن از دندان واستخوان و بافت های نرم دهان بصورت سه بعدی تصویربردای می شود و در درمان ايمپلنت به دليل اينكه وضعيت لثه و تراكم و ارتفاع و عرض استخوان فك بيمار براي انجام اين درمان حائز اهميت است لذا بيمار بايد قبل از انجام ايمپلنت حتما از ناحيه مورد تشخيص متخصص CBCT تهيه نمايد .به این ترتیب دندان پزشک تشخیص میدهد که استخوان فک شما تراکم و ارتفاع کافی برای کاشت ایمپلنت را داشته باشد که در غیر اینصورت پیش از اقدام به کاشت ایمپلنت عمل پیوند استخوان انجام می شود . همچنین با انجام سی تی اسکن جراح فک و صورت محل استقرار عصب های مهم و سینوس های شما را نیز چک کرده و محل و موقعیت کاشت ایمپلنت را به گونه‌ای تنظیم می‌کند که با این رشته های عصبی و یا سینوسها برخورد نداشته باشد.
مراقبت ها و مسائل بهداشتي قبل از ايمپلنت دندان 
- عدم مصرف داروهاي رقيق كننده خون و يا مصرف آنها با مشورت پزشك . بیمارانی که داروهای رقیق کننده خون ( مانند: آسپرین یا وارفارین ) استفاده می‌کنند بایستی 1 الی ۵ روز قبل از عمل جراحی تحت نظر پزشک معالج خود دارو را قطع کنند. همچنين یک ساعت قبل از جراحی باید مسکن قوی(مثل استامینوفن ) استفاده شود . 
-استفاده از دهانشویه کلرهگزیدین دو بار در روز از یک روز قبل از کاشت ایمپلنت دندان .
-در نظر گرفتن تورم احتمالی ناحیه ایمپلنت دندان از روز بعد از کاشت ایمپلنت به مدت 3 روز(البته این تورم بدون درد است.
در جلسه جراحي ايمپلنت چه اتفاقي خواهد افتاد ؟ 
آماده سازی: در این مرحله استخوان فک برای انجام عمل جراحی آماده می شود در صورتی که نیاز به پیوند استخوان داشته باشید پیوند استخوان برای شما انجام می شود  زده می شود تا فضا و تراکم کافی استخوان به منظور کاشت پایه ایمپلنت ایجاد شود. 
•عمل جراحی کاشت پایه ایمپلنت ( فیکسچر) :  پایه ایمپلنت طی یک عمل جراحی کوچک کاشته می شود . جراح فک و صورت بعد از برش کوچکی از لثه و دریل استخوان فک پایه  ایمپلنت را در استخوان شما می کارد.
مراقبت های پس از ایمپلنت 
در ادامه به نشانه‌هایی اشاره می‌شود که احتمالاً در روز اول با آن‌ها روبه‌رو می‌شوید:
ترشحات خونی به صورت خون آبه 
خونریزی منقطع 
ورم مختصر صورت
درد در بعضی اوقات 
وجود این علائم نشان می‌دهد که بدن شما در حال ترمیم خودش است. برای این که دوران نقاهت شما به خوبی پیش برود و دچار مشکل نشوید، حتماً موارد زیر را رعایت کنید:
محل جراحی را دستکاری نکنید.
از خوردن غذاهای سفت و داغ بپرهیزید . 
شب جراحی دندان‌هایتان را با یک مسواک نرم مسواک بزنید.
به مدت ۲۴ ساعت، 3 تا 4 مرتبه در روز با محلول آب و نمک یا دهان شویه کلرهگزیدین  دهان را شست‌وشو دهید.
به میزان کافی استراحت کنید.
در صورت نیاز، در ساعات اولیه از کمپرس یخ استفاده کنید.
در روز دوم و سوم بعد از جراحی، به بهداشت کل دهان مانند قبل ادامه دهید. ممکن است متوجه خون‌مردگی یا کبودی اطراف محل جراحی شوید، اما این موضوع طبیعی است و ۲ تا ۳ روز طول می‌کشد.